fredag den 25. marts 2011

Den originale indiske chai!


Jeg var til en forelæsning i tirsdags (den ugentlige af slagsen) med en meget klog forelæser, der ville lægge både sit power point samt alle sine guldkornsnoter ud til de studerende. Han mente, at man kun blive rigere af at dele sin viden, istedet for at sidde stædigt oven på den.

Derfor, for første gang på dansk internet, afslører jeg nu den importerede opskrift, from India, på den helt rigtige marsala chai (oprindeligt med copy right fra en indisk husmor, vi besøgte):

6 små kaffekopper:

  • 3 kopper vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sort te
Dette koges i en gryde. Imens mases følgende i en morter:
  • 2 stk. grøn hel kardemomme
  • 1 stk. brun hel kardemomme
  • 5 stk. sort hel peber
  • 2 cm (en god klump) ingefær
Dette hældes ned i gryden sammen med 3 kopper mælk. Skal koges i 4 min. Når teen er ved at koge over, løftes gryden for at svale, for dernæst at komme tilbage på kogepladen. Dette gentages i de 4 min. Herefter sies teen og hældes over i 6 små kopper.

Ønsker du større/mindre portioner, så bare husk at det skal være 50/50 mælk og vand. Derudover kan man eksperimentere med andre krydderier afhængig af årstid. Jeg er fx ikke så glad for sort/brun kardemomme, så jeg bruger kun grøn. Og så er kanel eller stjerneanis også godt. Give it a try!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar