mandag den 28. marts 2011

Indsamling

Bare lige en opfordring til folket, der alligevel ikke har andet at lave på søndag end se seriesøndag og genudsendelser af Paradise Hotel - bruge et par timer som indsamler for Kræftens Bekæmpelse. Det er da et godt formål alle kan være enige om. :)


fredag den 25. marts 2011

Den originale indiske chai!


Jeg var til en forelæsning i tirsdags (den ugentlige af slagsen) med en meget klog forelæser, der ville lægge både sit power point samt alle sine guldkornsnoter ud til de studerende. Han mente, at man kun blive rigere af at dele sin viden, istedet for at sidde stædigt oven på den.

Derfor, for første gang på dansk internet, afslører jeg nu den importerede opskrift, from India, på den helt rigtige marsala chai (oprindeligt med copy right fra en indisk husmor, vi besøgte):

6 små kaffekopper:

  • 3 kopper vand
  • 1 spsk. sukker
  • 1 spsk. sort te
Dette koges i en gryde. Imens mases følgende i en morter:
  • 2 stk. grøn hel kardemomme
  • 1 stk. brun hel kardemomme
  • 5 stk. sort hel peber
  • 2 cm (en god klump) ingefær
Dette hældes ned i gryden sammen med 3 kopper mælk. Skal koges i 4 min. Når teen er ved at koge over, løftes gryden for at svale, for dernæst at komme tilbage på kogepladen. Dette gentages i de 4 min. Herefter sies teen og hældes over i 6 små kopper.

Ønsker du større/mindre portioner, så bare husk at det skal være 50/50 mælk og vand. Derudover kan man eksperimentere med andre krydderier afhængig af årstid. Jeg er fx ikke så glad for sort/brun kardemomme, så jeg bruger kun grøn. Og så er kanel eller stjerneanis også godt. Give it a try!


Gratis Øringe?

I fortsættelse af en give-away på en konkurrerende kanal, så synes jeg lige I skal have et link til noget hyggeligt. Nemlig Inas GIVE AWAY helt gratis!!


Som altid har hun fundet på noget nyt og anderledes. Det kan være at jeg også skal lave en - til alle mine ÈN faste læser?

torsdag den 24. marts 2011

Geniale Jarle

Åh, bliver nødt til at skrive det mens jeg husker det. Nedenstående, Jarle Bernhoft, er altså rimelig cool - ham skal du høre. Umiddelbart har han lidt samme sound alla Justin Timerlake og Stevie Wonder, men det fede er hans opbygning af musikken - det kan vist kun illustreres ved konkrete eksempler:



Det skal høres! :-)

Hvad er nu det?

Inspireret af andre mennesker (inasdesign.blogspot.com), så synes jeg også at jeg vil øse ud af min uendelige viden om diverse kreative aspekter i livet. Det værende strikning, hækling, maling, madlavning, bagning, klipning og en masse andre overspringshandlinger (smykker m.m. overlader jeg glædeligt til Ina). Så keder du dig, eller mangler du en idé til en gave eller bare en beskæftigelse, så hold øje med kommende indslag. Søger du mere indhold, viden og holdninger om mere eller mindre relevante ting, så foreslår jeg Mads's blog.

Jeg glæder mig til at komme i gang, og starter stille ud med begyndelsen af to små malerier til en gave. De er malet på begge sider, da de skal hænge i et ophæng i vinduet. Der skal flere lag på, så jeg venter på at de tørrer.